Ballesteros & AlejandroAvui ens hem despertat amb una portada del Diari de Tarragona que desvetllava un secret a veus a la ciutat. El pacte de dretes per governar l’Ajuntament de la nostra ciutat fins el 2019 format per PSC + PP + Unió.

En primer lloc analitzem aquest darrer soci de govern… El passat 18 de desembre de 2015, el mateix mitjà, anunciava que el regidor d’Unió a l’Ajuntament deixava el grup municipal de CiU per passar al grup mixt, la raó: no compartir el projecte polític… Suposo que els 17 milions d’euros de deute del citat partit, també hauran tingut a veure amb la decisió presa: “trencar el grup municipal allà on NO es governi i agafar poder”.

La lògica, el ROM i la llei diu que Prats havia d’haver passat al grup mixt donat que ell abandonava el grup municipal de CiU, però no ha estat així. Al final, el secretari municipal, ha fet una interpretació esbiaixadíssima de la realitat, considerant CiU un coalició i no una Federació (que és el que realment és i era) i li ha donat Grup propi. Mireu si és surrealista el tema que a l’Ajuntament, actualment, hi ha Grup Municipal d’Unió i Grup Municipal de Convergència i Unió. Qui ho entén? Segons es veu, el secretari, Ballesteros i Prats. Només ells.

Què suposa això? Doncs la diferència rau, principalment, en què el regidor d’Unió, al grup mixt no tindria dret ni a càrrec de confiança, ni a funcionari que treballi pel seu grup, ni veu als plenaris. Quina diferència, no? Tornem al principi: “trencar el grup municipal allà on NO es governi i agafar poder”.  Poder, poder i poder, molt per davant dels interessos de ciutat.

A l’altra banda del quadrilàter tenim a un PP tocat i enfonsat, un partit que, a la ciutat, ha passat de tocar l’alcaldia amb la punta dels ditets (fa 4 anys). Un partit allunyat de la realitat, amb un líder que ha estat invisible els darrers 4 anys, més preocupat de votar amb la majoria absoluta de Rajoy lleis com la llei mordassa, la llei d’educació o la reforma laboral, etc. que de la ciutat que tant “diu” que estima. Aquest “líder” sap perfectament que la seva imatge de “tio preparat”, eloqüent, simpàtic i bon orador cotitza molt a la baixa, sap que el seu partit no està ben vist, i menys a Catalunya i, per tant, sap, que aquesta era la seva darrera oportunitat de tocar poder. Com deia abans… Poder, poder i poder, molt per davant dels interessos de ciutat.

I, al centre de tot, hi ha en Ballesteros, un alcalde esgotat, superat pels resultats electorals del passat mes de maig, conscient que després dels Jocs de Tarragona 2017 plegarà per cedir l’alcaldia a Javier Villamayor i que posa per davant la comoditat personal a l’hora de governar, que el mandat ciutadà del passat mes de maig.

Sorprèn veure com la imatge de Ballesteros s’ha desgastat tant en només uns mesos, perquè això era l’únic que tenia, imatge. Entre la imputació pel cas INIPRO (que a veure com acaba), les seves mentides, les seves desaparicions en moments difícils, i aquest pacte anti-natura, la seva imatge està pels terres. Fins i tot avisa, a les portes de la signatura del pacte, que el seu és un partit orgànic i no assembleari.

Sembla mentida que, el mateix dia que Pedro Sánchez anuncia una consulta a la seva militància per decidir si volen un pacte amb Podemos, Ballesteros avisi que no són assemblearis i que se signarà un pacte de dretes a la ciutat. Un cop més… Poder, poder i poder, molt per davant dels interessos de ciutat.

En els propers dies ens diran, per activa i per passiva, que la ciutat necessita estabilitat, que la governabilitat de la ciutat no pot estar en joc, que és un pacte de ciutat, de progrés i de bla, bla, bla… Però, amigues i amics, no oblideu la màxima que els uneix: EL PODER PEL PODER I NO PER LA CIUTAT.

Adéu Ballesteros. Tu sol t’has enterrat.