Tarragona és una ciutat que no està feta pels més petits, construïda damunt d’un turó, amb poques places, pocs parcs i voreres estretes. I, tot i que, en aquests últims anys, s’han obert nous parcs infantils i alguns altres s’han rehabilitat, el resultat és del tot insuficient.

Les nenes i nens necessiten jugar i relacionar-se entre ells, però ho han de fer en un espai segur i amb unes garanties de salubritat que, el titular dels parcs, l’Ajuntament, hauria de preocupar-se de donar.

M’he proposat anar visitant els parcs infantils de la ciutat i explicar la meva opinió sobre els mateixos des de la visió d’un pare d’una nena de 18 mesos i, a més, entrar petició a l’OMAC dirigida a Parcs i Jardins de totes les millores que vegi que es poden fer i/o que vosaltres em proposeu.

Comencem per un parc que, o arreglen o haurien de tancar. Estic parlant del parc infantil del Fortí de la Reina. Hi heu anat últimament? La deixadesa i la brutícia imperen en aquest parc.

La consellera responsable, Ivana Martínez, deia el passat 25 d’agost al Diari de Tarragona que: “Estamos trabajando para mejorar las plazas de la ciudad a partir de la creación de nuevas zonas de parques infantiles o de mejora de los que ya existent” i també deia que “Este gobierno trabaja para recuperar el espíritu de la Mediterránea, que es el de estar por las calles jugando”. Serà que aquest parc no estava a la seva llista…

Jo mateix ho he pogut comprovar: cargols fora de lloc, pedres per tot arreu, paviment no adequat per a nenes i nens, voreres de formigó, elements bruts, etc.

Entre els punts forts del parc hi trobem que els jocs que hi ha són interessants, un gran vaixell amb tobogans, gronxadors, una piscina de sorra, rampa d’escalada, caseta pels més petits, etc.

Punts febles del parc? Tot el que no és els jocs en si, el paviment, per exemple, de la majoria del parc són pedres, si que hi ha zones de sorra, però les pedres són les protagonistes. L’estat de molts jocs és deplorable, amb cargols fora de lloc que poden arribar a ser mortífers, pedres massa grans a la zona de jocs o, per exemple, la piscina de sorra, una gran idea i, segurament, l’únic o dels pocs parcs de la ciutat que en té, ara be, no podem seguir amb unes voreres de formigó de l’any que el van fer, són molt perillosos! I per altra banda, la neteja del parc, fa fàstic. No és normal que un parc on hi ha de jugar nenes i nens estigui tan brut com aquest.

Sense cap mena de dubte, un parc on no anar fins que l’arreglin a no ser que a tu, o a la teva filla o fill li agradin els esports de risc. Una llàstima, un parc totalment desaprofitat en un lloc immillorable i amb unes vistes espectaculars.

Us animo a ajudar-me a millorar els parcs infantil pels nostres nens i nenes i fer, de Tarragona, una ciutat més amable, podeu enviar-me els vostres suggeriments a albertpunyet@gmail.com

Aquí us deixo la queixa presentada a la OMAC dirigida al conseller responsable, Jose Luis Martín amb númro de registre d’entrada 201600005737. Cliqueu aquí per llegir-la.